HTML

India

Indiáról minden ami érdekes!

Etarget hírdetés

Partnerek

pagerank www Google Pagerank mérés, keresooptimalizálás linkcsere View My Stats

Friss topikok

  • Christina Waccon: Nagyon érdekes volt ez a cikk, köszönöm, hogy elolvashattam! :) egyedül az a zavaró, hogy fekete a... (2016.10.15. 19:40) Hagyományok
  • héthó: Szép napot! Nagyon tetszik a blog, már egy ideje itt lógok. Kérdésem, hogy a fenti bejegyzésnek -... (2016.01.26. 15:56) A kormeghatározás dilemmái

Címkék

Indavideó

Indafotó képek

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Turizmus, sport

monosadolf 2012.02.23. 10:03

Az Indiába látogató turisták számára az ország sok kihívást tartogat. Az utazóknak számolniuk kell a gyakori késésekkel, a drága és nem eléggé komfortos szállásokkal. Az infrastruktúra sok helyen fejletlen. A nagyvárosokban a zajszint eléri a 90 decibelt, ami a biztonságosnak tartott érték 150%-a, ezért a hallás megőrzése érdekében füldugó viselése ajánlott. Látnivalók Delhi: Kutab Minar torony, Raj Ghat, Vörös Erőd, Jama Masjid, Humájun császár síremléke Agra: Tádzs Mahal, Agra Erőd Dzsaipur: Pink City, Johari bazár, Szelek Palotája, Amber Palota Fatehpúr Szíkri: A Mogul Birodalom egykori fővárosa Madurai: Mínáksí nátakam, Ezer oszlop csarnok, Tirumala Nájak palotája Sarnath – Buddha megvilágosodásának helyszíne Oltások Javasolt oltások Indiába utazóknak, amit indulás előtt 4-8 héttel érdemes beadatni, hogy a kellő védettség kialakuljon: (az oltás igazolását kérheti a hatóság) hastífusz Hepatitis A (magas a fertőzésveszély) Hepatitis B (közepes a fertőzésveszély) járványos gyermekbénulás, paralízis – csak 1x kell beadatni, egész életre szól a védettség Járványos agyhártyagyulladás, meningitisz veszettség diftéria – az oltás 10 évig védettséget ad bárányhimlő TBC, tuberkulózis – csak 1x kell beadatni, egész életre szól a védettség malária ellen gyógyszerekkel és elővigyázattal lehet védekezni. (Nagy a kockázata a fertőzésnek, kivéve az ország déli részén, ahol ritka.) HIV – kerülendők a kevésbé higiénikus orvosi rendelőkben az injekciók és a tetoválószalonok, továbbá az óvszer nélküli szex. Kötelező oltás, ha fertőzött országból érkezik/országon át utazik valaki: Sárgaláz Az országban legnépszerűbb sport a krikett, aminek első feljegyzett mérkőzése 1721-ben volt.

krikett.jpg

Ez a sportág a társadalom legkülönbözőbb képviselői szenvedélyének tárgya, a nemzeti büszkeség kifejezője. A játékosokra óriási nyomás nehezedik, ha például India és Pakisztán játszik egymás ellen. Az országban manapság a „Twenty20” szabályrendszer szerint játsszák a krikettet, ami óriási üzletet jelent. 2011-ben rendezik meg először az első Forma 1-es Indiai Nagydíjat. A versenyt a Buddh International Circuit versenypályán fogják rendezni. Az első Forma 1-es Indiai versenyző Narain Karthikeyan a másik versenyző pedig Karun Chandhok.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://indiarol.blog.hu/api/trackback/id/tr524491090

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása